Velux

 • Velux
  Egy éve készült el az a projekt Koppenhágától 30 km-re, amely a tervek szerint a jövő óvodáinak mint[...]ája lesz Dániában és Európában is. A 100 gyermek és 30 felnőtt számára kialakított épületkomplexum az aktívház koncepció jegyében épült: energiamérlege pozitív, szén-dioxid semleges, és a friss levegőnek és a természetes fénynek köszönhetően ideális tér a közösségi élethez, a játékhoz és a neveléshez gyermeknek és felnőttnek egyaránt.
  2012.02.16 13:56 | FORRÁS: Velux
 • Velux
  Az utóbbi két évben Európa számos országában épültek szén-dioxid semleges aktívházak. A koncepció to[...]vább hódít: nemrég Oroszországban is felépült az első aktívház. A Moszkva közelében található családi ház a Polygon Lab építészeti iroda tervei alapján, a moszkvai régió egyik vezető ingatlanfejlesztője, a Zagorodny Proekt és a VELUX Cégcsoport együttműködésével készült el. A projekt az orosz „zöld”, energia- és környezettudatos építkezés alapjainak meghatározásában nyújt segítséget. A jövőben további aktívházak építését is tervezik a településen. Az orosz Passzívház Intézet becslése szerint fűtési időszakban az épület fűtési energiaigénye 38 kW/m2/év, primer energia fogyasztása pedig 110 kWh/m2/év lesz.
  2012.01.30 10:27 | FORRÁS: Velux
 • Velux
  A VELUX Cégcsoport 2004-ben a természetes fény jótékony hatásait és építészeti alkalmazási lehetőség[...]eit kutatva indította útjára kezdeményezését, a Nemzetközi VELUX Díjat építészhallgatók számára. Az érdeklődést mutatja, hogy 2010-ben a megmérettetésre 55 országból közel 700 pályázat érkezett, 15 hazánkból. A korábbi két pályázaton pedig magyar díjazottak is szerepeltek. A 30.000 euró összdíjazású pályázat célja a hallgatók ösztönzése, hogy minél mélyrehatóbban ismerjék meg a napfényben rejlő építészeti lehetőségeket. A nemzetközi zsűri elismert építészekből és építőipari szakemberekből áll, melynek tagja Alvaro Siza portugál építész is.
  2011.12.13 09:46 | FORRÁS: Velux
 • Velux
  A VELUX Magyarország Kft. hazánk harmadik legnyereségesebb építőipari vállalataként a gazdasági váls[...]ág ellenére növekvő eredményeket ért el 2010-ben, valamint több mint 2 milliárd forint összértékű fejlesztést és beruházást valósított meg az elmúlt évben. A VELUX Cégcsoport magyarországi gyártóbázisa 1000 fő foglalkoztatásával a kisalföldi régió egyik legnagyobb munkaadója. A vállalat a siker egyik kulcsát a folyamatos, hatékonyságnövelő- és költségoptimalizáló fejlesztésekben látja, melyek hosszútávon fenntartható termékmegoldásokat eredményeznek.
  2011.11.30 12:12 | FORRÁS: Velux
 • Velux
  Szeptember 27. és október 11. között három helyszínen került megrendezésre az „Intelligens épülettől[...] az aktívházig” című konferenciasorozat, melyen több mint háromszáz, főként építész-tervező szakember képviseltette magát. A VELUX Magyarország Kft. mint főtámogató segítségével megvalósult konferencia délutáni szekciója teljes egészében az aktívház gondolatkörre épült.
  2011.11.21 11:22 | FORRÁS: Velux
 • Velux
  Mi a teendő?
  2011.08.25 18:48 | FORRÁS: Velux
 • Velux
  Sok házban és lakásban a fürdőszoba, a folyosó vagy a gardrób csak akkor jutnak természetes fényhez,[...] ha az ajtajuk nyitva van. Általában a ház belsejében fekvő, zárt és sötét, másodlagos funkciót betöltő helyiségeknek az ideális megvilágítására kevesebb figyelmet fordítunk. A VELUX fénycsatornával napfényt lehet varázsolni ezekbe a terekbe gyorsan és egyszerűen – a jobb közérzet és a gazdaságosabb megvilágítás jegyében.
  2011.08.04 18:47 | FORRÁS: Velux
 • Velux
  Az átlagosnál némileg nagyobb számban regisztráltuk az 1997 és 2003 között gyártott és értékesített,[...] adott típusú kisméretű ablaküvegek váratlan törését. Különösen a téli időszakban, bizonyos hőmérsékleti körülmények között kis valószínűséggel előfordulhat, hogy a belső üvegtábla váratlanul széttörik és az üvegcserepek a belső térbe hullanak.
  2011.07.11 18:46 | FORRÁS: Velux
Bejelentkezés
Felhasználói regisztráció
Elfelejtett jelszó

Ha elfelejtette jelszavát, adja meg e-mail címét, amire küldünk egy egyszer használatos linket, amin keresztül meg tudja változtatni a jelszavát!