A Hörmann zöldben gondolkodik

2013.12.02 14:56

Családi vállalkozásként, a Hörmann kezdettől fogva tudatosan felelősséget vállal a jövő nemzedékeiért. Felelősséget a munkatársakért, a Hörmann termékekért, az erőforrásokért és környezetünkért. Ma ez a felelősség nagyobb, mint valaha bármikor. Ezért a cég magyarországi képviselete nemrégiben megmérettette magát az Ozone Zöld Díjért is, hiszen környezetünk védelme közös érdekünk.

Ma már a környezetvédelem stratégiai fontosságú kérdés a vállalatok életében. Hiszen egyszeri beruházásokkal nem csak hosszú távú megtakarítást érhetnek el, hanem a környezet terhelését is jelentősen csökkenthetik. A Hörmann ezért olyan intézkedéseket tett az elmúlt években, amellyel mindezek a környezeti előnyök, valódi, érzékelhető változást hoznak működésében.

 

„Az összes Hörmann termék és gyártási folyamat, valamint a teljes szervezet állandóan felülvizsgálat és továbbfejlesztés alatt áll. Ez ugyanígy érvényes a minőségre, az energiahatékonyságra, a környezet és az egészség védelmére, valamint a munkabiztonságra is” – kezdte a Hörmann csoport környezetvédelmi intézkedéseivel kapcsolatban Szujó László a Hörmann Hungária ügyvezetője. „A törvényi és az engedélyezéssel kapcsolatos előírások betartása telephelyeinken számunkra magától értetődő. Az összes tevékenységnél az a célunk, hogy ügyfeleinket inspiráljuk és környezetünkkel (pl. a lakossággal és a hatóságokkal) bizalmi viszonyt ápoljunk. Mi a rugalmasság és a megbízhatóság révén akarunk ügyfeleink, szállítóink és a hatóságok hosszú távú partnerei lenni” – tette hozzá.

 

A Hörmann éves CO² kibocsátását kb. 16000 tonnával csökkenti a megújuló energia használata révén. Ugyanakkor a jövőben, ahol ez csak lehetséges, a Hörmann telephelyek közvetlenül a helyi szélerőművekre lesznek rákötve, ezzel a lépéssel fenntarthatóan csökkentve a cég CO² lábnyomát. Emellett a Hörmann csoport Németországban áramszükségletének mintegy 40 %-át már természetes árammal fedezi. A tanúsított szolgáltató 100 %-ban valódi „zöldáramot” szállít, melyet túlnyomó többségében Németországban termelnek. Ez „valódi” ökoáram tanúsítással és többszörös kitüntetéssel rendelkezik, amelyet neves intézmények is ajánlanak.

 

A Hörmann Hungária mindezen intézkedések mellett, megmérettette magát az Ozone Zöld Díjért is, hogy megmutassa: a Hörmann csoport világszinten a zöld gondolkodás elhivatott képviselője, és úttörője egy olyan kezdeményezésnek, amely hatással van minden egyes ember jövőjére, a most ismert természeti kincseink megóvására.

  

További információt a Hörmannról és termékeiről a www.hormann.hu oldalon talál.

Hozzászólások
Bejelentkezés
Felhasználói regisztráció
Elfelejtett jelszó

Ha elfelejtette jelszavát, adja meg e-mail címét, amire küldünk egy egyszer használatos linket, amin keresztül meg tudja változtatni a jelszavát!