Innováció

Összes találat: 25

Innováció Amikor az extrémsportolók szerelembe esnek

A közösségi terek és a zöldfelületek növekedésével, egyre fontosabb szerepet kapnak azok a fejlesztések, amelyek tartalmas és szórakoztató időtöltést tesznek lehetővé a szabadba látogatóknak. A Leier Hungária Kft. ezeknek az elvárásoknak kíván megfelelni Skate-pályaelemeivel, amelyek gyorsan a városi extrémsportolók – főleg a görkorcsolyázók- és deszkázók – kedvencei lehetnek. Az új rendszer betonelemeiből gyorsan felépíthető és könnyen karbantartható pályák alakíthatóak ki, amelyek a városképbe is remekül illeszkednek. Ezzel a termékével a Leier ismét bebizonyítja: a beton nem egy elfeledett építőanyag. Számos területen használható könnyű karbantartása, tartóssága és terhelhetősége miatt.

2014.08.11 10:31

Innováció Stílus és biztonság egy garázskapu távirányítóval

Praktikus, formatervezett és színes, mindezek mellett még nőies is? Igen, már a garázskapunk távirányítója is lehet ilyen! A Hörmann BiSecur garázskapunyitó-rendszer egyedülálló a piacon, melynek design-díjas kéziadója már nem csak egy egyszerű eszköz a női kezekben, hanem a hölgyek ridiküljének ékes dísze is lehet. A 7 színben és 6 dekorfelülettel elérhető kütyü segítségével nem csak értékeinket és otthonunkat óvhatjuk meg, hanem egy csajos találkozó középpontjába is kerülhetünk a dizájnos apróságnak köszönhetően.

2014.02.13 16:24

Innováció 135 millió forintos beruházás eredményeként új gyártósor kezdte meg működését a Lindab Kft. biatorbágyi üzemében

A 135 millió forintos beruházással megvalósult fejlesztést követően Magyarországon évi egymillió négyzetméter LPA-L cserepeslemez gyártása válik lehetővé 2013. április 10-től. Az árumennyiség nagyobb részét a hazai, kisebb hányadát export piacokon kívánják értékesíteni. A svédacél alapanyagú tetőfedési rendszer a hazánkra is jellemző extrém időjárást is kiválóan viseli, sőt, a már elöregedett palatetők költséghatékony felújítására is alkalmas.

2013.04.11 16:25

Innováció Képzőművészet a homlokzaton

Különleges látvány fogadja Balatonudvari egyik utcácskájában sétálókat: nemrégiben egy helyi művész segítségével megújult a település egyik gyönyörű családi házának homlokzata és nem is akárhogyan! Baracza Szabolcs díszítőszobrász egészen egyedi módon használta fel a Baumit anyagait.

2013.03.27 11:27

Innováció Raktár, üzem, iroda, üzlet és egyéb épület Lindab könnyűszerkezettel

Egyre népszerűbbek Magyarországon a Lindab fejlesztésének, az SBS rendszernek az alkalmazása által megvalósult „kis” csarnokok, amelyek a gazdasági, illetve a magánélet legkülönbözőbb funkcióinak kiszolgálására alkalmasak.

2012.09.20 15:49

Innováció Megbízható, egyszerű, innovatív – ilyenek a Leier legújabb kéményrendszerei

Már hazánkban is elérhetőek a Leier új, innovatív kéményrendszerei, amelyek Európa számos országában bizonyították megbízhatóságukat és könnyű felhasználhatóságukat, megkönnyítve számos építkező és tervező munkáját.

2012.06.06 17:18

Innováció Új alapanyag, új termék a Lindabtól

Az elegáns, exkluzív Lindab PLX síklemez termékcsalád optimális műszaki tulajdonságokkal rendelkező új terméke a PLX Premium.

2012.05.29 17:14

Innováció Jelentős újítás a korrózióálló bevonati rendszerek terén: biztos védelem a zord környezeti hatásokkal szemben is

Jeges eső, magas páratartalom, sós levegő, nagy hideg, savas eső, magas kén-dioxid koncentráció és UV sugárzás – csak néhány azok közül a környezeti-időjárási hatások közül, melyek épületeink állagát veszélyeztetik. A Lindab újonnan kifejlesztett, a korábbinál jóval korrózióállóbb bevonati rendszereinek köszönhetően az építkezők immár a Föld szinte bármely pontján saját klimatikus viszonyaiknak megfelelő bevonatot választhatnak ingatlanjuk tökéletes védelme érdekében, legyen szó akár vízelvezető rendszerről, tetőfedésről vagy homlokzatok burkolásáról.

2012.03.07 09:51

Innováció A környezettudatos nevelés Dániában az óvodai épülettel kezdődik

Egy éve készült el az a projekt Koppenhágától 30 km-re, amely a tervek szerint a jövő óvodáinak mintája lesz Dániában és Európában is. A 100 gyermek és 30 felnőtt számára kialakított épületkomplexum az aktívház koncepció jegyében épült: energiamérlege pozitív, szén-dioxid semleges, és a friss levegőnek és a természetes fénynek köszönhetően ideális tér a közösségi élethez, a játékhoz és a neveléshez gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

2012.02.16 10:37

Innováció Bécs : társasház fából

Ausztria első fából készült társasháza épül az osztrák főváros 22. kerületében. A hatszintes házban 101 bérlakás lesz és 2.400 köbméternyi rétegelt falemezt használnak fel az elkészítéséhez.

2012.01.26 11:47

Innováció Megelevenedik álmaink otthona

Akik már építkeztek, azoknak be sem kell mutatni a munka egyik legnehezebb fázisát: a tervezést. Ilyenkor „lelki szemeinkkel” kell látnunk a megvalósuló épületet, az építészeti rajzok alapján kell fontos kérdéseket eldöntenünk. Az építkezés megkezdése előtt, ami még jó ötletnek tűnhetett, az a ház elkészültével már nem biztos, hogy praktikus vagy éppen megfelelő lesz a család számára. Erre a helyzetre kínál nagyszerű megoldást a 3D épületbemutató, amellyel virtuális sétát is tehetünk a még el sem készült álmaink otthona körül.

2012.01.11 11:22

Innováció Grúzia:új parlament és repülőtér épül

A holland építésziroda, az UNStudio tervezheti Grúzia második legnagyobb városa, Kutaiszi új repterét. A 178 ezres, az ország középső részén fekvő településnek azért van szüksége új, reprezentatív légikikötőre, mert Miheil Szaakasvili kormányának döntése értelmében itt épül az ország új parlamentje és kormányzati negyede.A tervezett repülőtér a grúz építészet hagyományaira reflektál majd.

2011.11.24 08:26

Innováció A megfelelő klíma titka: a füvesített ház

Nemrég új szinfolttal bővült Bécs látképe: egy befüvesített oldalfalú házzal. A három hónap alatt elkészült különlegesség az első ilyen zöld homlokzat az osztrák fővárosban, melyet a Meteorológiai Intézet és a BOKU (Talajgazdálkodási Egyetem) közösen figyelt meg azzal a céllal, hogy a növényzet épületre gyakorolt klimatológiai hatására fény derüljön.

2011.10.20 10:24

Innováció Újrahasznosított üvegből készítenek téglát

Az Egyesült Államokban az üveghulladék nagyon kis hányadát, mindössze 26%-át hasznosítják újra valamilyen formában. Hála két lelkes amerikai hallgatónak, ez megváltozhat.

2011.09.21 09:06

Innováció Új üzemcsarnok és új termék a startvonalon

A Leier hamarosan beindítja kilencedik gyárát.

2011.09.08 14:59

Innováció UrbanTiles- kivilágítás napenergia segítségével

Az építészek egyre inkább a természettel harmóniában lévő szerkezeteket terveznek.

2011.09.01 12:46

Innováció Nútféderes térkövek – amikor a felnőttek legóznak

Térkövezés pofonegyszerűen, gyorsan és pontosan. Tartós térburkolat a Leiertől

2011.08.02 14:41

Innováció Szmogot eszik a tetőcserép

Szmogevő tetőcserép segíti az egészségmegőrzést és a környezet tehermentesítését

2011.07.25 15:29

Innováció Újabb elképesztő magyar találmány: építőanyag szemétből

Háztartási szemétből állít elő hasznos építőipari alapanyagokat egy új magyar találmány. A termék előállításához szükséges szeméthalmok végtelen nyersanyag-forrást jelenthetnek. A gép gyártásához még partnereket keresnek.

2011.07.12 16:14

Innováció Rácsház a dombok között

A Forte, Gimenes and Marcondes Ferraz Arquitetos, 1999-ben alakult brazil tervezőcég munkáját 2004 óta minden évben elismerésben részesítik. 2011-ben a Pamplonában megrendezett, latin-amerikai építészeti biennálén ők képviselték Brazíliát, ahol a most bemutatott úgynevezett Grid House-nak köszönhetően az első díjjal térhettek haza.

2011.07.07 10:00
1 2
Bejelentkezés
Felhasználói regisztráció
Elfelejtett jelszó

Ha elfelejtette jelszavát, adja meg e-mail címét, amire küldünk egy egyszer használatos linket, amin keresztül meg tudja változtatni a jelszavát!