Események

Összes találat: 68

Események Dorogi Kőbányászat Emlékmű

„Tisztelet azoknak, akik a köveket új életre keltik” – ez a felirata annak az emlékmű tervezetnek, amellyel Maurer-Klimes Attila megnyerte a Baumit pályázatát, a dorogi kőbányászat emlékművének tervezésére. Jövőre lesz 110 éve annak, hogy Dorogon kőbányászat folyik, a művelés 2000. óta a Baumit Kft.-nél zajlik. A cég társadalmi szerepvállalásának, közéleti szerepének példája a bányászatnak állítandó emlékmű pályázata.

2014.09.08 13:31

Események Life Challenge 66 - Az európai Év Homlokzata pályázat

A homlokzatok épületeink arcai. A színek, a formák, a struktúrák és a különböző anyagokkal kombinált technikák minden homlokzatnak egyedi külsőt kölcsönöznek. A Baumit évek óta megrendezi a legszebb épülethomlokzatok versenyét, az Év Homlokzata pályázatot. Ez a verseny most nemzetközi porondon is kiteljesedik.

2014.05.12 11:34

Események Újra dübörög a SZEN

2014. április 23. és 26. között ismét megrendezik a Széchenyi Egyetemi Napokat (SZEN), ám idén egy kicsit másként. Ezt a fesztivál szervezői jelentették be egy sajtótájékoztató keretében, 2014. április 9-én, az idei főtámogató – a Leier Hungária Kft. – győri székhelyén. A SZEN már számos ismert és közkedvelt programja mellett, még szélesebb kínálattal indul útjára, amely még egyetemi időszakban igyekszik elhozni a győri egyetemisták kedvenc zenekarait, fellépőit. Az idei fesztivál főtámogatója a hazánkban 30 éves Leier.

2014.04.11 13:06

Események Meghosszabbították az Év Homlokzata Pályázat 2014 jelentkezési határidejét

A Baumit Kft. által életre hívott Év Homlokzata Pályázat az elmúlt tíz évben a magyar építészet egyik rangos intézményévé vált. Célja az újonnan épült és felújított homlokzati megoldások értékelése és díjazása építészeti, esztétikai, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján.

2014.04.10 13:59

Események A Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki Michael Leiert

2014. április 02-án a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki Michael Leiert, a Leier cégcsoport alapítóját. A kitüntetést Szalay-Bobrovniczky Vince, Magyarország bécsi nagykövete adta át, Áder János Köztársasági elnök nevében, az átadásra a bécsi követség márványtermében, ünnepélyes keretek között került sor.

2014.04.07 13:04

Események Milliós ötletpályázat építészhallgatóknak a Leiertől

Országos ötletpályázatot indít a Leier Hungária Kft. a hazai felsőoktatási intézményekben tanuló valamennyi építészhallgató számára, amelynek összdíjazása 1 050 000 forint. Ezt a cég 2014. március 26-án, szerdán, győri székhelyén, egy sajtótájékoztató keretében jelentette be. A pályázatra április 1-től szeptember 30-ig várják a – maximum háromfős csapatok – terveit, amelyekből az elbírálás után, 2014. október 15-én választja ki a Leier a három győztes pályaművet. Mindezek mellett a cég vállalja, hogy a legjobb terveket egy országos szaklapban is publikálja.A sajtótájékoztatón a Leier azt is bejelentette, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére is, pozitív mérleggel zárta a 2013-as évet, és bizakodva tekint előre.

2014.03.27 14:49

Események Kiváló szakembereket támogat a Baumit

A Baumit Kft. mindig is elkötelezett volt a legkiválóbb szakemberek képzésének támogatásában. Éppen ezért döntött úgy a cég, hogy az utóbbi évekhez hasonlóan, idén is segíti a Skills Hungary Nemzeti döntőjét, úgy hogy, a szükséges alapanyagokat biztosította a kőműves szakma bemutatójához.

2014.03.13 12:52

Események Tervezzen a jövőnek! – Jelentkezzen Ön is az Év Homlokzata Pályázatra!

A Baumit Kft. által életre hívott Év Homlokzata Pályázat az elmúlt tíz évben a magyar építészet egyik rangos intézményévé vált. Célja az újonnan épült és felújított homlokzati megoldások értékelése és díjazása építészeti, esztétikai, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján.

2014.02.26 12:10

Események Siker és elégedettség: lezárult a Leier kétnapos kreditpontos rendezvénysorozata

Teltházas előadásokkal, elégedett vendégekkel és a gyakorlatban is hasznos szakmai tapasztalatokkal zárult a Leier idei kreditpontos képzéssorozata Szegeden. Az eddigiekkel ellentétben most a cég két napon átívelő oktatást szervezett az érdeklődő szakemberek számára, amelyen változatos témakörökkel és neves, független előadókkal mutatta be a rugalmas építészeti megoldásokat, és a minőségi termékeket. A képzést a Magyar Építész Kamara akkreditálta, így összesen 3,5 pontot szerezhetett az, aki mindkét szakmai napon részt vett.

2014.02.17 11:10

Események Elindult a Leier kétnapos kreditpontos képzése

A folyamatos edukációt és az ismeretek bővítését szem előtt tartva, indította el a Leier 2014-ben – rendhagyó – kreditpontos képzését, amely immáron két napon keresztül, változatos témakörökkel és neves előadókkal mutatja be a rugalmas építészeti megoldásokat és a cég minőségi termékeit. Az első – teltházas – állomás programja a cég székhelyén, a győri Leier City Center épületében, 2014. január 15-én hatalmas sikerrel indult el. A képzést a Magyar Építészkamara akkreditálta, így összesen 3,5 pontot szerezhet az, aki mindkét napon részt vesz az eseményen.

2014.01.15 16:22

Események A kormány stratégiai partnerei között a Leier Hungária Kft.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és a hazánkban 30. születésnapját ünneplő, győri székhelyű építőanyag-gyártó, a Leier Hungária Kft. Ezt a cég központjában tartott sajtótájékoztatón – a győri Leier City Center (LCC) dísztermében – jelentették be, 2014. január 9-én, csütörtökön. A megállapodást a kormány képviseletében Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár, a Leier Hungária Kft. részéről pedig Komlós Andor ügyvezető írta alá.

2014.01.15 13:19

Események Még két hétig szavazhatsz!

2013. december 20-án zárul a „MegszépülAVárosom” program szavazási időszaka. A programot életre hívó hét építőipari cég (Hörmann, a Mapei, a Fujitsu-Fisher klíma, a Ravak, a Rigips, a Creaton és az ELKO EP Hungary) részvételével annak a budapesti kerületnek vagy vidéki városnak egy közterülete kerül felújításra 2014 tavaszán, amely 2013. szeptember 13. és december 20. között a legtöbb szavazatot kapja. A szervezők a kiválasztási folyamatot a lakosságra bízták, szavazni a projekt weboldalán lehet.

2013.12.06 10:11

Események Új kereskedelmi vezető a Baumit Kft-nél

Új szakember érkezett a Baumit Kft. kereskedelmi vezetői székébe, Kamrás Gábor személyében, aki 2013. november 12-től csatlakozott a céghez. Ezt megelőzően az építőipar különböző területein szerzett 12 éves tapasztalatot. Meggyőződése, hogy a Baumittal felszabaduló közös energiák új lendületet és dinamizmust adnak az építőanyag-gyártónak. Kamrás Gábor, a nemrégiben távozott Kéri Szabolcs feladatait veszi át, aki 11 évig dolgozott a vállalatnál.

2013.12.02 10:32

Események A szavazat most tényleg számít!

2013. szeptember 13-án egyedülálló kezdeményezés indult hét építőipari cég részvételével. A Hörmann, a Mapei, a Fujitsu-Fisher klíma, a Ravak, a Rigips, a Creaton és az ELKO EP Hungary közösen indította el a „MegszépülAVárosom” kezdeményezést, amelynek keretében egy fővárosi kerületet és egy vidéki város közterületét újítják fel a cégek. A kiválasztási folyamatot a lakosságra bízza a hét építőipari szereplő, az erre létrehozott weboldalon. A szavazás december 20-ig tart, amely után a projekt képviselői – a polgármesterrel közösen – kiválasztják a nyertes település és kerület felújítani kívánt közterületét.

2013.11.27 11:23

Események Két napos kreditpontos képzést indít a Leier

A folyamatos edukációt és az ismeretek bővítését szem előtt tartva, a Leier 2014-től új kreditpontos képzést indít, amely immáron két napon keresztül, változatos témakörökkel és neves előadókkal mutatja be a rugalmas építészeti megoldásokat és a cég minőségi termékeit. A képzés első napján a szakemberek a szilikát alapú építési megoldásokról, majd az energia-hatékony és biztonságos fűtési rendszerekről hallhatnak. A képzést a Magyar Építészkamara is akkreditálta, így összesen 3,5 pontot szerezhet az, aki mindkét napon részt vesz az eseményen.

2013.11.18 13:36

Események Vigyázz, kész, Schumi!

2013. október 26-27-én rendezték meg Kerpen városában, a Michael Schumacher Gokart- és Rendezvényközpont pályáján, a kapu- és ajtógyártó Hörmann cég márkahű ügyfeleinek különleges rendezvényét. Az esemény specialitását az adta, hogy Európa szinte minden országának Hörmann partnere, forgalmazója– köztük a Hörmann Hungária képviselői – versenybe szállhatott a hétszeres Forma 1-es világbajnokkal, Michael Schumacherrel, aki 2013 eleje óta a cég márkanagyköveti szerepét tölti be.

2013.11.05 10:02

Események Versenyben a szép homlokzatok a Baumit pályázatán

A Baumit Kft. 2013. október 17-én, a „Színek az építészetben” szakmai konferencián jelentette be az Év Homlokzata Pályázat 2014 kiírását. A tervezők és kivitelezők 2014. március 30-ig adhatják le pályázataikat, amelyeket az előző évekhez hasonlóan, független szakmai zsűri bírálja el. A pályázat öt kategóriájának nyerteseit gálaesten ünnepli majd az Építészek Világnapján a Baumit Kft, ezzel is kedvet ébresztve a tervezők és kivitelezők színesebb munkáihoz.

2013.10.21 10:46

Események Elkezdődött a fűtésszezon – most a kéményeké a főszerep

2013. április 30-ig – az előző fűtésszezon végéig – a hivatásos katasztrófavédelmi egységeket országosan hatszázharmincegy olyan káreseményhez riasztották, amelyek a fűtéssel voltak kapcsolatba hozhatóak. Ezek közül négyszáznyolcvanöt volt kéménytűz, száznegyvenhat pedig szén-monoxid-szivárgás. Az ilyen balesetek elkerülése végett a rendszeres karbantartásra és a modern kémények használatának előnyeire közös sajtótájékoztatón kívánta felhívni a figyelmet a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetsége és a kéménygyártásban évtizedes múltra visszatekintő Leier Hungária Kft., 2013. október 15-én, a fűtésszezon elindulásának napján.

2013.10.15 15:35

Események Térkővel az esztétikus és környezetbarát főterekért

Nagyszabású, országos pályázatot hirdet a Leier Hungária Kft. és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. - ezt a két cég képviselői jelentették be 2013. szeptember 27-én, pénteken, Magyarszéken, a pályázat első helyszínén, ahol a két cég képviselői ünnepélyes keretek közt adták át a község felújított, a falu piacteréhez vezető sétányát Kárpáti Jenő polgármester közreműködésével. A most meghirdetett pályázat célja a kistelepülések köztereinek térkővel történő felújítása – aszfalt alkalmazása helyett –, amelyek így esztétikusabbak, könnyebben javíthatóak és környezetbarátok lesznek.

2013.10.01 16:58

Események Őszi akció a Baumitnál

A hőszigetelés hasznosságával ma már szinte mindenki tisztában van. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy minél vastagabb a vakolatréteg, annál hatékonyabb védelmet jelent az épületek mechanikai és az időjárásból adódó igénybevételei ellen.

2013.09.17 10:34
1 2 3 4
Bejelentkezés
Felhasználói regisztráció
Elfelejtett jelszó

Ha elfelejtette jelszavát, adja meg e-mail címét, amire küldünk egy egyszer használatos linket, amin keresztül meg tudja változtatni a jelszavát!