Élet kerekesszékben

2014.08.11 10:27

Két évvel Szabó Lőrinc tragikus balesete után – amely miatt kerekesszékbe kényszerült -, mosolyogva beszél az elmúlt hónapok pozitív történéseiről. A megváltozott életkörülmény nem csak Lőrinc, hanem egész családjának életét befolyásolta, és szükségesség tette egy új élettér kialakítását. Mindezen munkákhoz sikerült partnerre találniuk az Első Győri Lions Klub és a Leier Hungária Kft. közreműködésével. A győri székhelyű építőanyaggyártó minőségi térköveivel járult hozzá, egy közel 120 négyzetméteres terület felújításához. Ennek segítségével megújult a kocsi beálló és még egy közlekedő utat is ki tudtak alakítani.

Mindössze öt nap elég volt ahhoz, hogy elkészüljön az a 120 négyzetméteres terület, amely hatalmas segítséget jelent a Szabó családnak, hiszen a kerekesszékes családfőnek így jóval egyszerűbbé és biztonságosabbá vált a közlekedés otthonában.

 

„Korábban ez a terület murvás, kavicsos, cserépdarabos volt. Kerekesszékkel kész rémálom volt rajta közlekedni, hiszen esős időben, elsüllyedtek a kerekek, lehetetlenné téve az önerős közlekedésemet. Mindezek mellett lejtős területről van szó, amin még ilyen, gyönyörűen felújított állapotban sem könnyen mozgok” – beszélt a korábbi körülményekről Szabó Lőrinc, majd hozzátette: „Hatalmas segítség ez nekem és családomnak, hálával tartozunk az Első Győri Lions Klubnak és a Leiernek. Gyorsan és hatékonyan reagáltak a megkeresésemre, önzetlenül segítettek, pár nap után már élvezhettük is a gyönyörű kagylószínű térköveket.”

A hattagú család most örül a megújult területnek, a családfő pedig már most teli van tervekkel a következő időszakra.

 

„Azzal, hogy nekem segítettek, most én is igyekszem a hozzám hasonlók életét megkönnyíteni. Az elmúlt időszakban folyamatosan programokat szerveztünk és szervezünk több sorstársammal közösen, például: kosárlabdáztunk egy ideig. Én személy szerint eveztem is a balesetem után, majd németül tanultam. Szerencsémre gyorsan el is tudtam helyezkedni, így napi nyolc órában, ugyanolyan keményen dolgozom, mint egészséges munkatársaim. Mindez nem sikerült volna a családom támogatása nélkül, és le kellett küzdenem a saját korlátaimat is. Nap mint nap vannak közlekedési nehézségek a mindennapi munkába járás során, amelyet viszont nagyban megkönnyített az Első Győri Lions Klub, illetve és a Leier támogatása.” – tette hozzá Lőrinc.

 

A Leier Hungária Kft. Taverna nevű, kagylóhéj színű térköveit ingyen biztosította a Szabó család részére, amelyeket a kérdéses területen öt nap alatt le is fektetett.

 

„A Leier egy családi vállalkozás, Magyarországon már 30 éve jelen van. Az elmúlt három évtizedben partneri kapcsolatot alakítottunk ki Győr és a kilenc üzemünk további városaival is. Ennek részeként számtalanszor – lehetőségeinkhez mérten a lehető legjobban – katasztrófák idején, segítséget nyújtottunk a városok vezetésének, de akár egyéni érdekekre is reagáltunk. Azt gondolom, hogy felelős vállalatként, felelős vállalat vezetőként, kötelességünk ezen ügyeknek a részeseivé válni. A most átadott térkő adománnyal is az építőipari szereplők felelősségére kívánjuk felhívni a figyelmet, mindazok mellett, hogy a Szabó családnak most egy apró segítséget tudtunk nyújtani. A Leier a jövőben is érzékenyen kíván reagálni az effajta megkeresésekre, példát mutatva ezzel a térség és az ország, hasonló vállalatainak” – mondta el az adományozással kapcsolatban Komlós Andor a Leier Hungária Kft. ügyvezetője.

 

További információt a Leier tevékenységéről és termékeiről, a www.leier.hu oldalon talál.

Hozzászólások
Bejelentkezés
Felhasználói regisztráció
Elfelejtett jelszó

Ha elfelejtette jelszavát, adja meg e-mail címét, amire küldünk egy egyszer használatos linket, amin keresztül meg tudja változtatni a jelszavát!