Hörmann ajtókkal újult meg a nyíregyházi Down Egyesület épülete

2014.09.03 13:23

A nyíregyházi Down Egyesület évek óta, folyamatosan figyelte a pályázati lehetőségeket, hiszen fejlesztőközpontjukra már igencsak ráfért a felújítás. Az idei Várépítő Pályázaton szerencsére sikerrel jártak: a Csodavár Korai Fejlesztő Központ tetejének teljes renoválása, a homlokzat szigetelése, a nyílászárók cseréje és a termek kifestése is megtörténhetett végre, így az új épületet november elején már birtokba is vehetik a lurkók. A Hörmann, a pályázat keretében 7 darab beltéri ajtót biztosított az egyesület számára.

„Egy éve tervezzük már a jelenlegi beruházásunkat, így nagy örömmel töltött el minket, amikor értesültünk arról, hogy megnyertük a kívánt építőanyagokat” – mondta el Kisari Károly, a nyíregyházi Down Egyesület elnöke. „Egyrészről az épületünk műemléki környezetben helyezkedik el és több mint 200 éves, másrészről korai fejlesztő intézményt működtetünk, azaz gyermekintézmény vagyunk. Így mindkét alapkitételnek megfeleltünk a pályázati kiírás szempontjából” – tette hozzá.

A felújítás igencsak szükséges volt már, mivel a tető - az elnök elmondása szerint - több helyen beázott, és energiatakarékosság szempontjából is hagyott kívánni való maga után az épület.

„Célunk, hogy a Csodavár Korai Fejlesztő Központban minél több gyermeket tudjunk ellátni, a lehető legszínvonalasabb környezetben. Ezen kívül, új projektünk, a Csodakert számára szintén kellett a hely. Az épületet várhatóan november elsején fogjuk átadni, ekkor készül el teljesen” – mondta el Kisari Károly. „Budapesten is szeretnénk egy intézményt indítani pár éven belül, és mivel nagyon elégedettek voltunk a Hörmann termékeivel és a minőséggel, amit a vállalat nyújt, ezért biztosan keresni fogjuk őket a jövőben is.”

A Down Egyesület célja alakulása óta az, hogy a Down-szindrómás gyerekek, felnőttek és családjaik számára segítséget nyújtson alaptevékenységével, valamint programjaival. A jelenleg felújítás alatt álló Csodavár Korai Fejlesztő Centrum célja olyan környezet és programok kialakítása, amely a gyakran kellemetlen kezeléseket is élménnyé teheti a gyerekek számára. A Csodavárban működik a nyíregyházi integrált játszóház is, ahol a fogyatékkal élő és ép gyerekek együtt játszhatnak.

Hozzászólások
Bejelentkezés
Felhasználói regisztráció
Elfelejtett jelszó

Ha elfelejtette jelszavát, adja meg e-mail címét, amire küldünk egy egyszer használatos linket, amin keresztül meg tudja változtatni a jelszavát!