Cikkeink rss

Építés, felújítás

Mire érdemes odafigyelni építőipari gépek vásárlása során?

A különböző építőipari vállalkozások sikeres működésének elengedhetetlen feltétele a munkavégzéshez szükséges géppark. A gépgyártás fejlődése lehetővé teszi, hogy a cégek igényeiknek megfelelően válogassanak a neves gyártók berendezései között, folyamatosan korszerűsíthessék építési technológiájukat. Az építkezéseken használt géppark bővítésének egyik módja egy új berendezés vásárlása, a másik pedig egy használt, de jól karban tartott gép beszerzése. A döntés a vállalkozás kezében van, az előbbi egy vadonatúj, akár több évtizedig is használható eszközt jelent, az utóbbi viszont költségkímélő megoldás. Bármelyik lehetőséget választjuk, számos beszerzési forrás áll a rendelkezésünkre. Új gépet vásárolhatunk márkakereskedőtől vagy több gyártócéget képviselő vállalkozástól. Ha nincs feltétlenül szükségünk új berendezésre, az egyik lehetséges megoldás egy használt építőipari gép vásárlása a Surplex oldalán vagy más hasonló honlapon.

Események

Dorogi Kőbányászat Emlékmű

„Tisztelet azoknak, akik a köveket új életre keltik” – ez a felirata annak az emlékmű tervezetnek, amellyel Maurer-Klimes Attila megnyerte a Baumit pályázatát, a dorogi kőbányászat emlékművének tervezésére. Jövőre lesz 110 éve annak, hogy Dorogon kőbányászat folyik, a művelés 2000. óta a Baumit Kft.-nél zajlik. A cég társadalmi szerepvállalásának, közéleti szerepének példája a bányászatnak állítandó emlékmű pályázata.

Építés, felújítás

Hörmann ajtókkal újult meg a nyíregyházi Down Egyesület épülete

A nyíregyházi Down Egyesület évek óta, folyamatosan figyelte a pályázati lehetőségeket, hiszen fejlesztőközpontjukra már igencsak ráfért a felújítás. Az idei Várépítő Pályázaton szerencsére sikerrel jártak: a Csodavár Korai Fejlesztő Központ tetejének teljes renoválása, a homlokzat szigetelése, a nyílászárók cseréje és a termek kifestése is megtörténhetett végre, így az új épületet november elején már birtokba is vehetik a lurkók. A Hörmann, a pályázat keretében 7 darab beltéri ajtót biztosított az egyesület számára.

Érdekességek

Jakabos Zsuzsanna régi álma vált valóra

Gyönyörű úszónőnk egy hozzá illő gyönyörű Leier autót vezethet.

Építés, felújítás A nyíregyházi Down Egyesületet segíti a Baumit

Az idei Várépítő Pályázat egyik boldog nyertese a Down Egyesület nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Központja volt. Az épületre ráfért már a felújítás: a tető teljes renoválásán kívül, a homlokzat szigetelésére, a nyílászárók cseréjére és a termek kifestésére is nagy szükség volt. A Baumit Kft. a pályázaton elnyert építőanyagokon felül, ingyen biztosította az egyesület számára a még hiányzó nemesvakolatot a felújításhoz.

Innováció Amikor az extrémsportolók szerelembe esnek

A közösségi terek és a zöldfelületek növekedésével, egyre fontosabb szerepet kapnak azok a fejlesztések, amelyek tartalmas és szórakoztató időtöltést tesznek lehetővé a szabadba látogatóknak. A Leier Hungária Kft. ezeknek az elvárásoknak kíván megfelelni Skate-pályaelemeivel, amelyek gyorsan a városi extrémsportolók – főleg a görkorcsolyázók- és deszkázók – kedvencei lehetnek. Az új rendszer betonelemeiből gyorsan felépíthető és könnyen karbantartható pályák alakíthatóak ki, amelyek a városképbe is remekül illeszkednek. Ezzel a termékével a Leier ismét bebizonyítja: a beton nem egy elfeledett építőanyag. Számos területen használható könnyű karbantartása, tartóssága és terhelhetősége miatt.

Érdekességek Élet kerekesszékben

Két évvel Szabó Lőrinc tragikus balesete után – amely miatt kerekesszékbe kényszerült -, mosolyogva beszél az elmúlt hónapok pozitív történéseiről. A megváltozott életkörülmény nem csak Lőrinc, hanem egész családjának életét befolyásolta, és szükségesség tette egy új élettér kialakítását. Mindezen munkákhoz sikerült partnerre találniuk az Első Győri Lions Klub és a Leier Hungária Kft. közreműködésével. A győri székhelyű építőanyaggyártó minőségi térköveivel járult hozzá, egy közel 120 négyzetméteres terület felújításához. Ennek segítségével megújult a kocsi beálló és még egy közlekedő utat is ki tudtak alakítani.

Érdekességek Ovi-Foci: a jövő sportolóit támogatja a Baumit Kft.

A mozgás szeretetére nevelés: ezzel a szándékkal alapította a dorogi illetőségű Aranycsapat-tag, Buzánszky Jenő az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványt 2011-ben. A programmal az óvodások számára biztosítanak optimális feltételeket a sportoláshoz az ország minden pontján. Ezt támogatja a szintén dorogi Baumit Kft. is, hiszen vallják: a sport szeretete az egészséges és hosszú élet egyik biztosítéka.

Érdekességek Ön is várja már a nyaralást? Ne feledkezzen meg háza biztonságáról sem!

A nyaralásig már a betörők is megállíthatatlanul visszaszámolnak, várva ezt az időszakot. Pihenésünk megkezdése előtt hajlamosak vagyunk minden apró teendőt cetlikre felírva ellenőrizni, nehogy valamit otthon hagyjunk. Azonban egy igen fontos dologra nagyon kevesen gondolunk: a házunk biztonságára, amely fontosabb bőröndünk tartalmánál is. Annak érdekében, hogy a nyaralás után ne érjen minket kellemetlen meglepetés, a Hörmann Hungária Kft. és az Árgus Security Kft. közösen kívánja felhívni a figyelmet házunk alapvető védelmi lehetőségeire.

Városfejlesztés „Megújulnak köztereink”: több mint 2000 m2 közterület kap térburkolatot

Lezárult az a nagyszabású, országos pályázat, amelyet a Leier Hungária Kft. és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. közösen indított el „Megújulnak köztereink” névvel, 3000 fős lélekszám alatti települések részére. A kiírás célja a kistelepülések köztereinek térkővel történő burkolása volt, amelyhez a két cég ingyenesen biztosította az említett építőanyagot. A pályázat elérte célját, hiszen közel 100 felújítási igény érkezett be, amelyek közül a független szakmai zsűri, három kistelepülés Bicsérd, Sopronkövesd és Zalaszentgyörgy pályázatát bírálta el pozitívan. A közeljövőben így 2000 négyzetméter közterület újulhat meg ezeken a településeken. Mindezt a két cég közös sajtótájékoztatón jelentette be 2014. július 16-án, Budapesten, ahol a nyertesek képviselői ünnepélyes keretek között vehették át a térkő-adományt biztosító oklevelet.

Építés, felújítás Építkezzen a jövőnek! Az értékálló építőanyag: a tégla

Évezredek óta használjuk otthonaink, épületeink felépítéséhez. A tégla az egyik legősibb és legkedveltebb építőanyag, amely a kiemelkedően jó tulajdonságainak köszönheti népszerűségét. A Leier Hungária Kft. már évtizedek óta tanulmányozza ezt a hihetetlen történelemmel rendelkező építőanyagot, és azért fejleszti a legmagasabb minőségi szintre, hogy otthonaink biztonságos, értékálló és megbízható falazattal rendelkezzenek. A cég a téglagyártás csúcsát jelentő csiszolt téglákat ajánlja mindenkinek, akik nem kívánnak kompromisszumot kötni házuk kivitelezésénél.

Érdekességek Magyar sikerek kínai támogatással

2014. június 12-14. és 16-18. között a Budapest China Mart (BCM) épületében kerül megrendezésre a „China Smart Expo 2014” elnevezésű, 6 napos kiállítás, vásár és konferencia programsorozat. A két blokkban megrendezett kiállítás, ezen a két eseményen keresztül kívánja összehozni a hazai vállalkozásokat új, kínai partnereikkel. A kiállítás, vásár és konferencia kiváló lehetőséget teremt, hogy a magyar vállalkozások közvetlenül az igényeiknek megfelelő kínai gyártókkal egyeztessenek, valamint megismerjék a CECZ Közép-Európai Kft. (Central European Trade and Logistics Cooperation Zone Co., Ltd.) keretein belül nyújtott 70%-os készletfinanszírozási megoldásokat, mellyel gyorsabb és jobb eredményeket tudnak elérni versenytársaiknál.

Érdekességek Súlyos stresszt okoz a zaj!

Amíg világszerte egyre több panasz érkezik az önkormányzatokhoz az egyre elviselhetetlenebb zajszint miatt, az Európai Unió folyamatosan keresi a lehetőségeket a zajszennyezettséggel járó következmények csökkentésére. A WHO egy felmérése szerint a zajártalom miatt bekövetkező halál vagy rokkantság miatt kb. több mint 500 000 egészséges évet veszítünk el Európában. Hazánkban a folyamatosan növekvő autópálya és autóút építéseknek köszönhetően már körülbelül 32.000 kilométeres úthálózattal és 8000 kilométeres vasútvonallal rendelkezik, de sokan nem tudják, hogy a megfelelő eszközök – mint például egy modern zajárnyékoló fal – akár egy teherautó zaját is elnyelheti.

Érdekességek Védvonalban – Értékmentő tippek, tanácsok otthonunk biztonságáért

Otthonunk mechanikus védelme: hangzatos szavak, de vajon mit is takarnak pontosan? Biztosan tisztában vagyunk minden veszélyforrással és gyenge ponttal, amellyel házunk, lakásunk rendelkezik? Videó-rendszer, infra-sorompó, kültéri mozgásérzékelő. Csak néhány eszköz, amely külterületeink védelmében nagyon sokat segíthet. A következő tippek és tanácsok megfogadásával, sikerrel megvédhetjük otthonunk értékeit, valamint azt is megtudhatjuk, hogy az ismert zenész, Tátrai Tibor mit tesz saját ingóságainak megóvása érdekében.

Összes cikk listázása »
Bejelentkezés
Felhasználói regisztráció
Elfelejtett jelszó

Ha elfelejtette jelszavát, adja meg e-mail címét, amire küldünk egy egyszer használatos linket, amin keresztül meg tudja változtatni a jelszavát!